Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se ett inslag om Nelly Kordas seger och Maja Starks andraplats här. Foto: ANDY LYONS

Nelly Korda skrev in sig i historieböckerna med Annika Sörenstam: ”Kan äntligen andas ut”

Uppdaterad
Publicerad

Nelly Korda vann majortävlingen Chevron Championship i Texas och tog sin femte raka seger på LPGA-touren. Därmed tangerade hon Annika Sörenstams rekord.

– Nu kan jag äntligen andas ut och njuta av ögonblicket. De sista nio hålen är de längsta jag har spelat i hela mitt liv, nerverna spelade in och jag mådde illa när jag var så nära att vinna en tävling jag drömt om sedan jag var ett litet barn, säger Korda i Viaplays sändning efter maratonrundan som tog över sex timmar att spela.

Maja Stark kom smygande bakifrån och slutade på en sensationell andraplats, precis som Ludvig Åberg på The Masters förra veckan.

Ledde ett tag med fyra slag

Vid det sista hålet väntade mamma och pappa Petr, som vann Grand Slamtävlingen Australian Open i tennis 1998, för Korda.

Korda avslutade med att sätta en putt från en meter och ett stillsamt segerkramande tog vid på green innan det bar iväg för ett traditionsenligt dopp i den intilliggande dammen.

På det tionde hålet visade Korda världsklass. Hon chippade in bollen på green i stark blåst och sänkte för en birdie från runt tio meter och gjorde en liten segergest – ökade ledningen till fyra slag.

”Jag har inget emot det”

Rekordet på LPGA touren hade Nancy Lopez 1978 och Annika Sörenstam 2004-05 som då vann fem tävlingar på raken. Duon har nu fått sällskap av världsettan Nelly Korda.

– Det är klart att det är kul. Jag har inget emot det. Det är bra för damtouren och för henne på alla sätt. Jag vet vad jag har för rekord och sedan om det blir delat stör det inte alls utan det är snarare kul att se damgolfen växa, sade Sörenstam för ett par dagar sedan till SVT Sport och berättade att hon sett Korda växa upp och inte minst följt henne i sina egna arrangerade tävlingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.