Stenson stärkte greppet om totalsegern

Uppdaterad
Publicerad

Konkurrentens svaga runda lyfter Henrik Stensons segerchans inför Europatour-avslutningen.

Tät dimma över banan försenade starten av den tredje rundan i Europatour-finalen Race to Dubai. En knapp timme senare än planerat kunde spelet dra igång.

Henrik Stenson inledde dagens runda lite knackigt med tre tidiga bogeys, men avslutade med fem birdies på de sista sju hålen. Med sina två under par för dagen håller han ett fortsatt stadigt grepp om totalsegern. Detta särskilt med tanke på att huvudutmanaren om totalsegern, engelsmannen Danny Willett, hade en tung dag med bland annat fem bogeys och totalt fyra slag över par.

– Det var frustrerande, jag fick inte i några puttar. Jag gjorde något misstag eller två på första nio. Någonting behövde hända och det gjorde det lyckligtvis på sista nio, säger Henrik Stenson som var nöjd med avslutningen på rundan.

– Jag är med halvhyfsat i tävlingen inför sista dagen. I alla fall i en position där jag kan påverka om det behövs imorgon.

Svenskduell väntar

Alexander Norén kan fortfarande hota Henrik Stensons totalseger, men för att Norén ska ha en chans att vinna totalen måste han bli etta eller tvåa i finaltävlingen. Dagens runda gjorde Norén på 69 slag, tre under par.

– Han har ju väldigt mycket upp på mig, så jag måste ju vinna hela tävlingen för att ha en chans. Vi får se imorgon vad som händer, men det är väl lite långt upp till ledning, säger Alexander Norén.

Bäste svensk i den tredje rundan var annars Rikard Karlberg som hade en stark avslutning. Med två birdies och två eagles på de fem sista hålen skrevs resultatet för dagens runda till fem under par.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.