Stenson vann Race to Dubai 2013. Foto: Bildbyrån

Stenson kopplar greppet om toursegern

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson är allt närmare att fullborda sin imponerande säsong. Svensken har kopplat ett rejält grepp om slutsegern i Europatourens Race To Dubai samtidigt som den främste utmanaren vacklar. ”Jag är väldigt nöjd med avslutningen”, säger Stenson.

Henrik Stensons grepp om förstaplatsen i tourslutspelet, som kallas Race to Dubai, blir allt starkare. I veckans tävling i Sydafrika, den näst sista i slutspelet, ligger Stenson delad fyra efter första rundan.

Faktum är att Stenson – som vann Europatouren 2013 – kan säkra en ny titel redan i helgen. 

Kan säkra titeln

För att det ska ske krävs det att Stenson, som varit självsäker inför avgörandet, vinner deltävlingen i Sydafrika samtidigt som den främste utmanaren, Danny Willett, inte blir bättre än tvåa.

– Det vore fint att säkra Race to Dubai, men jag ska bara försöka spela så bra jag kan de här två veckorna och se vart det tar mig, sa Stenson efter den blåsiga rundan.

Efter den första rundan är engelsmannen Willett en bra bit från första andraplatsen sedan han efter svajigt spel bara är delad 47:a efter sina 75 slag.

Det gick desto bättre för Stenson i den första rundan. Svensken gick på 69 slag, tre under par.

Stabilt spel

OS-silvermedaljören gjorde en riktigt fin avslutning med birdies på hål 15, 16 och 17, innan han var i lite trubbel men lyckades rädda par på 18:e hålet.

Alexander Norén, totalfemma i Race to Dubai, delar fjärdeplatsen med Stenson. David Lingmerth och Rikard Karlberg ligger på delad 14:e plats efter 71 slag.

Leder gör chilenaren Felipe Aguilar, sydkoreanen Jeunghun Wang och engelsmannen Ross Fisher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.