Henrik Stenson i PGA-slutspelet i Atlanta Foto: TT Nyhetsbyrån

Stensons segervapen – raka trätreor

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson är på god väg att upprepa bragden från 2013 när han vann hela PGA-slutspelet och dessutom tourfinalen i Atlanta. Då som nu var segerreceptet för svensken spikraka utslag med sin trätrea. En strategi han kommer hålla fast vid när han går ut på andra varvet.

– Det största hotet mot spelarna är ruffen här. Jag vet inte vad statistiken säger men om du missar fairway, skulle jag säga att det är en mycket hög risk att du kommer att missa greenen därifrån också, säger Stenson.

– Så det är definitivt avgörande att träffa fairways och jag gav mig själv chansen med trä-trean och tr-fyran på flera hål.  Du vill hellre ha en järnsexa kvar till green från fairway än en järnåtta från den här ruffen.

Stenson träffade nio av tio fairways på hans 10 första hål igår. Då var han åtta under par. Att det gick lite trögre mot slutet av rundan kan förklaras med lite sämre riktning på utslagen, då han missade fairway på två av de fyra sista hålen.

Med tanke på de siffrorna är planen klar för dagen.

– Jag kommer att fortsätta att försöka peppra mitten av fairway så ofta som möjligt, så att jag sedan aggressivt kan gå på andraslaget, säger Stenson som på söndag kan vinna sitt andra PGA-slutspel, något bara en viss Tiger Woods klarat av tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.