Jordan Spieth imponeras över David Lingmerths framfart. Foto: Bildbyrån / Reuters MICHAEL MADRID

Spieth: ”Behöver äta det David äter”

Uppdaterad
Publicerad

Världstvåan Jordan Spieth och världsettan Rory McIlroy bildar tillsammans med The Open-vinnaren Zach Jonhson en riktigt drömtrio – som alla gick ut i samma boll. Men resultaten höll inte riktigt för förväntningarna, och Spieth berömmer i stället svenske David Lingermth. ”Det han åt till frukost behöver jag också”.

Tillsammans har de tre vunnit fem av de sex senaste majortävlingarna och förväntningar på trion, som alltså gick ut i en och samma boll, var skyghöga och kanske lite väl svåra att leva upp till. Spieth och McIlroy har ändå startat hyggligt och ligger båda på en delad 24:e plats, ett under par och fem slag bakom ledande Dustin Johnson.

Duon är i och med det fyra slag bakom tvåan, svenske David Lingmerth.

PGA-mästerskapet

”En sjuhelsikes runda”

– Vad än David åt till frukost i morse (läs i går), det vill jag äta i morgon, för han spelade en sjuhelsikes runda i de förhållandena, berömde världstvåan Jordan Spieth enligt nyhetsbyrån AP.

PGA-ettan Rory McIlroy stod över senaste majortävlingen, brittiska The Open, på grund av en fotskada. Men det var inget som besvärande honom under gårdagen.

– Som ni kan se på sättet jag spelar och tar mig runt banan så har jag inga problem med foten. Det påverkar mig inte alls, berättade han enligt AP.

Den trejde och sista delen av supertrion, Zach Johnson, ligger först på delad 86:e plats, tre över par totalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-mästerskapet

Mer i ämnet