”Brukar vinna mot Polen när det verkligen gäller”

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska laget ställs mot Polen i åttondelsfinal i handbolls-VM i Qatar. En tuff motståndare om man kollar på de senaste årens drabbningarna. Men SVT:s handbollsexpert Magnus Grahn är optimistisk. – Historiskt sett har vi förlorat någon viktig match men vi brukar vinna mot Polen när det verkligen gäller.

Sverige har mött Polen flera gånger i mästerskapssammanhang. I EM 2012 tappade Sverige en elvamålsledning och matchen slutade oavgjort och i EM 2014 slutade det med svensk storförlust, 35-25. Men det kommer inte upprepas i kväll om man ska tro SVT:s expert.

– Jag tror att vi har lärt oss extremt mycket från dess. I det här VM:et har vi mer positiv energi och vi spelar mycket bättre än vi gjorde då. Jag tycker inte att Polen har levererat riktigt lika bra som vi är vana vid och det talar för Sverige.

Handbolls-VM 2015

– Deras spel passar oss ganska bra och deras supermålvakt har inte levererat under detta VM och det är bara en fördel för oss.

”Jag är inte jätteorolig”

Den svenska stjärnan Kim Andersson är skadad och är ett osäkert kort inför matchen.

– Det är ett jätteavbräck för Sverige men det är så många fler spelare som har levererat under mästerskapet så jag är inte jätteorolig, bara orolig.

Trots att Andersson eventuellt inte kan vara med tror Grahn på svensk seger.

– Jag tror att Sverige kommer gå segrande med tre kassar vid slutsignalen, men ingenting är givet. Det kommer bli otroligt tufft och det kommer krävas en otroligt bra prestation för att Sverige ska vinna.

Matchen börjar 16.30. Följ den mål för mål här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM 2015

Mer i ämnet