Isabelle Gulldén och hennes Sverige får bland annat möta Kuba i VM i December. Foto: TT Nyhetsbyrån

Drömlottning för Sverige

Uppdaterad
Publicerad

I kväll lottades Sveriges motstånd i VM i Danmark senare i år. Det blev minst sagt medvind för det svenska landslaget. ”Det är en drömlottning”, säger SVT:s expert Magnus Grahn.

Det gick Sveriges väg i VM-lottningen som avgjordes under onsdagskvällen. Sverige ställs mot Nederländerna, Kina, Polen, Angola och Kuba i grupp B som avgörs i Naestved.

Tidigare i dag sa landslagets tekniker Nathalie Hagman till SVT Sport att hon hoppades på lite tur med lottningen – och så blev det. SVT:s expert Magnus Grahn ser Sverige som klara gruppfavoriter.

Handbolls-VM 2015

– Det är en drömlottning, dels fick vi Kuba från första seedningsgruppen, sen fick vi även Angola från den sjätte, säger han till SVT Sport.

Vidare tror Grahn att Sverige har goda chanser att komma hem från mästerskapet med medalj.

– Sverige har ett fantastiskt lag. I sina bästa stunder kommer de vara med och slåss om medaljerna i det här mästerskapet, säger han.

Experten fortsatt kritisk mot IHF

Trots Sveriges lottning är Grahn fortsatt kritisk till Internationella handbollsförbundet, vilket SVT Sport meddelade tidigare i dag.

– Det är väldigt, väldigt märkligt att ett lag som Kuba kan hamna i första seedningspott och lag som Serbien och Tyskland i den sista. Det säger en hel del om Internationella handbollsförbundets agerande. Det blir bara märkligare och märkligare för varje år. Vi måste få ett stopp på detta och de här sakerna. Det gagnar ingen, säger Grahn.

Detta till trots väntar nu uppladdning inför VM-turneringen som avgörs 5-20 december i danska Naestved för svensk del. De fyra främsta från varje grupp går till åttondelsfinal som spelas den 13 och 14 december, där Sverige vid avancemang ställs mot ett lag från grupp A. Vidare spelas kvartsfinalerna den 16:e december, semifinalerna den 18:e, final och bronsmatch den 20:e.

Så spelas VM i Danmark

Grupp A: Japan, Tunisien, Serbien, Ungern, Montenegro, Danmark

Grupp B: Nederländerna, Kina, Sverige, Polen, Angola, Kuba

Grupp C: Argentina, Kongo, Tyskland, Frankrike, Brasilien, Sydkorea

Grubb D: Puerto Rico, Ryssland, Rumänien, Kazakstan, Spanien, Norge

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM 2015

Mer i ämnet