Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Gulldén berätta om hur hon hittar motivationen efter misslyckade säsongen Foto: Bildbyrån/SVT

Gulldéns sista uppdrag – föra tillbaka Lugi till Handbollsligan

Uppdaterad
Publicerad

Hon är en av Sveriges mest meriterade handbollsspelare, en gång framröstad som världens bästa. Nu har Bella Gulldén ett sista uppdrag i karriären – att efter uttåget för Lugi föra tillbaka klubben till finrummet, sin sista säsong som aktiv.

– För två år sedan spelade jag Champions League-final och nu ska jag spela allsvenskan, så det är klart att motivationen nu blir att hjälpa de unga spelarna och försöka driva spelarna och försöka få upp laget till högsta serien. En spännande uppgift och en motivation i sig, säger Gulldén till SVT Sport.

Gulldén gjorde comeback i Lugis tröja redan efter nyår efter att hon fött sitt andra barn i november, och tanken var givetvis att lyckas lyfta Lugi från jumboplatsen och klara sig kvar i högsta serien. Det misslyckades.

– Jag har verkligen gjort så mycket jag har kunnat, har kunnat bidra med rutin, men det är klart att jag var långt ifrån i min toppform.

– Det är fortfarande en ganska tom känsla. Det är tråkigt. Vi vinner ändå tre av de fyra sista matcherna. Det är klart att det var tufft när vi vann sista matchen och tittar ut över bänken och ser att de andra resultaten inte gick vår väg.

Smärtan kan sätta stopp för karriären

Tankarna på att sluta finns givetvis hos Gulldén med tanke på de smärtor hon har av tidigare skador. Men siktet är trots det inställt på att fullfölja sitt kontrakt som löper över nästa år.

– Jag har ju ett år kvar på kontraktet men sedan är min kropp som den är. Den här elitsatsningen som man gjort har ju slitit. Jag har ett knä som i princip är ganska paj och nu har jag dragit på mig diskbråck, så kroppen säger ifrån.

– Men får jag ordning på kroppen så fortsätter jag. Jag har alltid sagt att jag spelar så länge kroppen håller och nu börjar den fallera så vi får väl se...

Att fortsätta trots smärtor är inte helt givet.

– Det är klart att man funderat på om det är värt det när man vaknar på nätterna och det inte beror på bebisen utan smärtan

Tränarroll inte omöjlig

Gulldén vill ogärna släppa handbollen och kan se sig själv i en ledarroll i framtiden i någon form.

– Det är väldigt roligt att vara med och driva de yngre spelarna, så kanske. Vi får se men tankarna finns där absolut, säger Gulldén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.