Foto: Bildbyrån

Grahn: ”En riktig skitmatch”

Uppdaterad
Publicerad

Lågt tempo och ingen Kim. Därför förlorade Sverige mot Polen, enligt SVT Sports expert Magnus Grahn.

Din reaktion på matchen?

– En riktig skitmatch, i klartext. Sverige var inte bra helt enkelt. Många försökte, men det räckte inte till. Jag måste säga att det smärtar att Polen inte heller var bra...

Handbolls-VM 2015

Vad gick fel?

– Vi måste börja i rätt ände. Vi saknade en del spelare innan vi gick in i turneringen och på vägen tappade vi Kim Andersson. I dag syntes det att vi saknar världsstjärnan Kim Andersson. Han hade hållt oss på en högre nivå än vad våra 9-metersspelare lyckades med.

– Men det fanns ändå en chans att vinna utan Kim. Det grämer mig att vi hade så dåligt tempo. Sverige ska vara bra på att kontra och vi ser för lite av det.

Hur sammanfattar du Sveriges instas, är den godkänd?

– Nej, det är den inte. Och det säger jag på grund av sättet vi genomför de här matchen på. Vi gör ingen bra match, Polen gör ingen bra match. Men Polen är lite mer erfaret, det var det som avgjorde.

Ge ditt betyg, 1–5.

– Jag vill dela upp det i två delar. Den första delen är en stark fyra. Men avslutningen, de sista tre matcherna, är inte bra. Vi gjorde ingen bra match mot Egypten, och mot Frankrike väntade man bara på att de skulle vända. Och så avslutar vi med den här insatsen. Avslutningen får en otroligt svag tvåa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM 2015

Mer i ämnet