Foto: Bildbyrån

Grahn tror på byte av kapten

Uppdaterad
Publicerad

Efter det svenska handbollsuttåget i VM:s åttondel tror SVT Sports expert Magnus Gran på förändringar på ledarsidan även om han känner sig kluven. Elitserietränarna ställer mangrant upp bakom Staffan Olsson och Ola Lindgren.

– Efter sommaren tror jag att vi kommer att ha Staffan Olsson kvar som förbundskapten tillsammans med en ny kraft, till exempel Magnus Andersson, säger Grahn.

Grahn tror att det skulle ge mer energi istället för dubbelarbetande Ola Lindgren (som även tränar IFK Kristianstad) som var med också under Ingemar Linnélls tid.

– Vill man ha ett helt nytt byte från Bengan Boys skulle Alingsås Mikael Franzén vara ett spännande namn, funderar Grahn.

Han betonar att det krävs en ordentlig utvärdering för att välja väg i svensk handboll.

– Det var det som damerna gjorde när de bytte förbundskapten och fick effekt direkt, säger Grahn.

Samtidigt håller Grahn två tankar i huvudet samtidigt och känner att det även finns argument för att behålla kaptenerna.

– Det känns som om det är först nu som de börjar hitta formen.

Elitserietränarna tror på tränarduon

SVT Sport ringde till fem av elitserietränarna (Mikael Franzén Alingsås, Kristján Andrésson Guif, Robert Andersson H43, Ulf Sivertsson Malmö och Magnus Johansson Sävehof) och samtliga var ense om att VM-laget nådde ett på förväg förväntat resultat i VM och att det är förbundskaptenerna själva som ska få välja om de själva har kraft och ork att fortsätta.

– Det var en fullt godkänd insats även om det var lite sämst när det gällde som mest men det var otur med skadan på Kim Andersson. Förbundskaptenerna har fått ut mycket ur laget efter att coachmässigt ha gjort ett av sina bästa mästerskap. Vi har inte fler bra spelare, säger exempelvis Mikael Franzén i Alingsås. 

– De har ju suttit i ett antal år nu (sedan 2007 och 2008) och det är vad de själva tycker som är avgörande. De var jättebra under VM, säger Robert Andersson i H43. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.