Foto: Bildbyrån

Gustafsson kvar som andre utmanare

Uppdaterad
Publicerad

Trots förlusten i UFC-galan i Houston i helgen är Alexander ”The Mauler” Gustafsson kvar som andre utmanare på UFC-rankningen i lätt tungvikt.

Natten till söndag förlorade Alexander Gustafsson den jämna fajten om UFC-titeln mot Daniel Cormier efter domslut. En domare hade Gustafsson som segrare på poäng (48–47), men de andra två ansåg att Daniel Cormier vann (48–47, 49–46).

Trots förlusten står det nu klart att han är kvar som andre utmanare på UFC-rankingen i lätt tungvikt. Vinnaren i MMA-matchen, Daniel Cormier, är mästare i klassen. Anthony Johnson, som besegrade Gustafsson tidigare i år, ses som den förste utmanaren.

UFC

Efter den tuffa fajten fördes svensken till sjukhus för sina skador. I går stod det klart att Gustafsson inte får gå någon match på sex månader av hälsoskäl, men hans manager Tomas Ghassemi är optimistisk och tror att avstängningen kommer att hävas.

– Om det varit tuffa matcher är det en standardprocedur att man bli avstängd i sex månader, som en säkerhet. I de flesta fall upphävs avstängningen och man får ett godkännande, säger han till SVT Sport.

– Vi kommer skicka honom på vanliga rutinkontroller så fort han ska tillbaka in i träning igen. Redan då kommer vi få veta om allt är okej och om han kan träna på som vanligt. Då brukar vi få ett ok.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UFC

Mer i ämnet