Efter historiska hoppet – gymnasten siktar mot ny drömvolt

Uppdaterad
Publicerad

I helgen satte hon till slut sin trippelvolt på tävling. Nu vill Lina Sjöberg utveckla det historiska tricket till höstens VM – och samtidigt fortsätta att bryta ny mark inom gymnastiken.

–  Finns det killar som kan göra saker borde det inte vara omöjligt för en tjej att göra det heller, säger 23-åringen till SVT Sport.

I helgen blev Uppsalagymnasten Lina Sjöberg historisk när hon som första kvinna lyckades sätta en trippelvolt upp på dubbel minitrampolin.

– Jag är först i världen, och det kommer jag vara för alltid. Det är superkul, säger hon till SVT Sport.

”Borde inte vara omöjligt för en tjej heller”

– Ett av mina mål med min träning är att utveckla själva sporten, att pusha damsidan att köra fler trick som killarna kör. Finns det killar som kan göra saker borde det inte vara omöjligt för en tjej att göra det heller.

I sommar väntar World Games och till hösten är det VM. Då vill Sjöberg sätta trippeln igen och dessutom lägga till en svårare av-övning. Lyckas hon med det skulle hon belönas med ännu högre poäng.

”Vore coolt att köra en trippeltrippel”

På längre sikt hoppas hon kunna sätta fler ”omöjliga” trick.

– Det vore coolt att köra en trippeltrippel. Alltså att jag kör en trippelvolt upp och sedan direkt till en trippelvolt av. Det är några få killar som kör det, men det borde inte vara omöjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.