Johan Jakobsson blir borta längre än befarat. Foto: Bildbyrån.

Johan Jakobsson borta våren ut

Uppdaterad
Publicerad

Johan Jakobssons hjärnskakning är värre än vad som befarats. Storskytten missade VM efter en smäll i början av januari och nu meddelar klubben, tyska bundesligaledaren Flensburg, att han kan bli borta våren ut.

”Svår hjärnskakning, Johan Jakobsson blir borta i två, tre månader. Hoppas att du bli bra fort”, twittrar klubben.

Under VM framkom aldrig att skadan var så allvarlig för den vänsterhänte storskytten och att rehabperioden skulle bli så utdragen.  Landslagsläkaren trodde då att Jakobsson skulle komma tillbaka på ett par dagar.

”Nu håller vi tummarna för ett fullt tillfrisknande. Huvudskador är allvarliga och Johan ska få all den tid han behöver”.

Den 11 januari kommenterade Jakobsson sitt tillstånd i ett pressmeddelande från handbollsförbundet.

”Jag kan bara hoppas för egen del att jag blir bättre och att det för lagets del kommer att gå bra”.

Vranjes: ”Tuff situation”

Tilll nästa säsong ska Jakobsson återvända till sin svenska klubb Sävehof som han spelade för 2006-2011.

Ljubomir Vranjes, 43, har tränat klubben Flensburg sedan 2010 men kommer från och med i höst att träna ungerska Veszprém.

– Det är en tuff situation för oss, twittrar Wranjes efter beskedet om Jakobsson, en av flera spelare som saknas för tillfället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.