Omöjligt uppdrag för Sävehof?

Uppdaterad
Publicerad

Efter skrällsegern mot Metz senast väntar nästa svåra uppgift i Champions League för Sävehof – obesegrade Larvik från Norge kommer på besök.

”Larvik måste räknas som stora favoriter”, säger Sävehofstränaren Henrik Signell.

Sävehof går bekant som tåget i elitserien.

I Champions League har klubben det lite tuffare, men efter skrällsegern mot Metz senast lever hoppet om avancemang.

Handboll Champions League damer

I kväll ställs Partillelaget mot den norska storklubben Larvik. Ett omöjligt uppdrag? Inte alls, enligt Sävehofstränaren Henrik Signell.   

– Laget har gott självförtroende och en riktigt bra känsla efter segern mot Metz. Kan vi ta med oss försvarsspelet till matchen mot Larvik kan vi absolut ge dem en match, även om Larvik måste räknas som stora favoriter, säger han till klubbens sajt.

Sävehof ligger på femte plats i serien inför kvällen match, men en poäng upp till Metz ovanför slutspelsstrecket. Larvik är obesegrade i årets Champions League och toppar gruppen med tolv poäng.

– De har inte ett fåtal spelare att se upp med utan det är ett helt komplett lag med stjärnor på alla positioner. En komplett samling spelare med en kombination av rutin och ungdomlig entusiasm. Det kommer bli tufft men vi är svårslagna i Partillebohallen och när vi möttes senast blev det en knapp förlust.  Är Larvik lite bekväma och vi på tårna är vinst inte alls orimligt, säger Signell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handboll Champions League damer

Mer i ämnet