Ida Odéns Sävehof förlorade mot Metz. Foto: Per Friske/Bildbyrån

Metz satte stopp för Sävehofs Champions League-dröm

Seger var ett måste.

Men seger blev det inte.

Dubbla mardrömsstarter sänkte Sävehofs Champions League-dröm.

En seger var ett måste för att Sävehof skulle kunna ta sig vidare till slutspel i Champions League. Men det lyckades de inte med. Franska Metz vann med 23–20, vilket innebär att Sävehof är utslaget, trots att en match återstår i Champions Leagues andra gruppspel.

– Det känns lite surt, men vi har ändå gjort det okej, säger tränaren Henrik Signell till TV10.

Handboll Champions League damer

Sävehof fick en mardrömsstart och låg under med 1–5 redan efter fem minuter, innan de spelade upp sig under andra halvan av halvleken. Även i andra halvlek inledde elitseriesuveränen svagt, med ett sexmålsunderläge efter tio minuter.

Tvåmålsförlust

De spelade dock upp sig – och hade en storspelande målvakt i Johanna Bundsen – och med fem minuter kvar var underläget bara 20–24.

Men närmare så kom de aldrig. Till slut blev det förlust med 21–23.

– I första halvleken är det väl framför allt försvarsspelet där vi inte får stopp på dem. Vi läcker lite här och där. I andra är det väl tvärtom. Vi får jobba i uppförsbacke hela tiden och det känns lite konstigt att vi är så nära att komma ikapp, säger Signell.