Petersen straffade IFK Ystad

Uppdaterad
Publicerad

Mål i tom bur, mål på straff – och en och annan delikatess. Malmös Fredrik Petersen sänkte IFK Ystad med sina tio mål. ”Vi är tillbaka på rätt spår”, säger Petersen till SVT Sport efter 31–29 mot Ystad.

Det blev uddamålsförlust mot Alingsås senast, men trots att det i kväll blev seger var Petersen inte fullt nöjd med det egna lagets insats.

– Det kändes nästan bättre efter den förlusten än vad det gjorde efter den här vinsten. I dag fick vi med oss två poäng, det var väl skönt, säger planens främste aktör som ställdes mot en något annorlunda taktik i kväll.

IFK Ystad valde att plocka målvakten i spel sex mot sex vid ett flertal tillfällen.

Mestadels slutade det med att de blev straffade rejält. Malmö-målvakten Niklas Kraft satte exempelvis två mål – precis som Petersen som också utnyttjade kontringar i tom bur.

Men trots målmässigt övertag stora delar av matchen blev det ändå lite nerv. IFK Ystads Mattias Kvick reducerade till 27–28 med knappt fyra minuter kvar att spela. Då gasade Malmö på en sista gång.

– Den var väl okej, på det stora hela godkänt, säger Petersen och avslutar:

– Vi vann och det var det vi skulle göra i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.