Emma Ekenman-Fernis gjorde fyra mål. Foto: Bildbyrån

Sävehof utslagna i Europaspelet

Uppdaterad
Publicerad

Sävehofs Europaäventyr är över för den här gången efter förlust mot franska Nantes med 34-30. ”Vi chansade lite och orkade inte hela vägen”, säger tränaren Henrik Signell till GT.

Nantes vann med hela 13 mål när lagen möttes i Partille, men idag blev det betydligt tuffare. Sävehof ledde i början, men sedan skadade sig målvakten Johanna Bundsen.

– Hon var jättebra annars, så det var extra tråkigt, säger Signell till GT.

Med ett par minuter kvar stod det 30-30, men sedan orkade det skadedrabbade Göteborgslaget inte stå upp längre. Till slut blev det förlust med 34-30, och uttåg ur Europaspelet.

– Vi var bara elva spelare i dag men krigade på bra ändå. Framför allt var anfallsspelet bra, men bakåt orkar vi inte riktigt. Vi avslutar ändå EHF-cupen med hedern i behåll. Det var inte i den här matchen som vi tappade chanserna att gå vidare, utan det var i de två första matcherna, säger Signell.

Sävehof slutade trea i sin grupp om fyra lag.

Matchfakta

Nantes-Sävehof 36-23 (9–19)

Nantes: Pauline Coatanea 7, Malin Holta 7, Beatriz Escribano 4, Jovana Stoiljkovic 4, Ester Schop 3, Julie Soulard 3, Laurine Chesneau 2, Lea Lignieres 2, Orlane Ahanda, Charlene Clavel, Karichma Ekoh, Wendy Lawson.

Sävehof: Emma Ekenman-Fernis 4, Ida Oden 4, Elin Enhörning 2, Rikke Jensen 2, Thess Krönell 2, Joanna Lindvall-Haggren 2, Olivia Mellegård 2, Hanna Örtorp 2, Jamina Roberts 2, Elin Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.