CL-drömmen lever för Sävehof

Efter fyra förluster och en oavgjord match låg Sävehof sist i sin grupp i Champions League och hade kniven mot strupen. Men laget grep sista halmstråt och vann kvällens bortamatch mot Metz. –Det var en riktigt, riktigt go seger, säger tränare Henrik Signell.

Segersiffrorna mot det franska laget skrevs 25-22 och Sävehof lämnade jumboplatsen. Nu har laget fortfarande chans att gå vidare till kvartsfinal.

Sävehofs tränare Henrik Signell var ”oerhört nöjd” efter den tunga skalpen.

Handboll Champions League damer

– Efter den jobbiga förlusten hemma mot Baia Mare var det väldigt starkt, mentalt och handbollsmässigt, att komma tillbaka mot ett så bra lag som Metz, säger han till SVT Sport.

”Tar kommandot”

Laget fick en drömstart. Sävehof inledde starkt och stressade hemmalaget till dåliga avslut. Snabbt jobbade man sig fram till en 5-1-ledning och redan efter några minuter tvingades Metz ta timeout.

– Vi tar ledningen och kommandot tidigt och spelar ett taktiskt jättebra anfallsspel. Jag är oerhört nöjd med spelet, särskilt i första halvlek, säger han.

I anfallet imponerade bland andra Elin Karlsson (bäst med sex mål). Filippa Idéhn i målet stod för flera viktiga räddningar. Men Signell vill även lyfta fram Elin Enhörnings insats.

– Hon gör ett jättebra jobb både framåt och bakåt.

Fransyskorna närmade sig i andra halvlek men kom aldrig ikapp svenskorna, som malde på med tålamod och disciplinerat försvarsspel.

–Vi håller ihop försvarsspelet i 60 minuter, säger Signell som ser det som nyckeln till kvällens seger.