Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Stella Huselius berätta om tunga skadan: ”Sett fram emot säsongen och så avslutades den så fort, på en sekund”. Foto: Handbollsligan live

Sävehofs jättetalang Stella Huselius missar resten av säsongen: ”Fick panikskriket”

Uppdaterad
Publicerad

Sävehofs jättetalang Stella Huselius missar resten av säsongen på grund av en knäskada.

19-åringens främre korsband är av och hon måste operera sig.

– Jag fick det där panikskriket och fattade att det här var nånting som kommer ta lång tid, säger hon till SVT Sport.

Under kvällen mötte Sävehof Önnered i hett Göteborgsderby. Ett derby Önnered gick segrande ur. Sävehofs Stella Huselius – som fanns med i All Star-laget på U18-VM i fjol – fanns på plats i arenan. Men inte på planen.

Det var på en träning som olyckan var framme. 19-åringen kom i en kontring och hoppade upp och landande som vanligt. Men på något sätt fastnade foten i golvet.

– Det känns som att knät typ lossnar från benet, om man kan säga så, berättar Huselius.

Kände du direkt att det var nått?

– Ja, jag fick det där panikskriket, som man brukar få när man drar korsbandet och jag visste sekunden de bar upp mig på läktaren att det här var nånting som kommer ta lång tid.

Huselius hann den här säsongen spela fyra matcher och pricka in nio mål. Och tajmingen kunde inte vara sämre. Eftersom Sävehof vann handbollsligan i fjol får de också möjlighet att spela Champions League i år.

– Det är faktiskt väldigt jobbigt att se att de kan springa och få vara på plan. Jag tror att man glömmer av hur tacksam man egentligen ska vara över att få chansen att spela handboll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.