Nyförvärvet briljerade i Önnereds derbyknall mot Sävehof. Foto: Handbollsligan live.

Nyförvärvet briljerade i Önnereds derbyknall

Önnered stod för en riktig maktdemonstration i kväll i Önneredshallen,

Efter en mäktig andra halvlek signerad det danska nyförvärvet Siw Aabech kunde de besegra stormakten Sävehof med 26-23.

– Så jävla gött är nog mina ord om man får säga så, säger Önnereds målvakt Jenny Sandgren till Handbollsligan lives sändning.

Matchens första hälft var jämn och lagen följdes åt till slutet av den första halvleken där Önnered kunde dra ifrån knappt. 13-10 stod det när signalen ljöd.

Siw Aabech, nyförvärv från Kristianstad, hade satt tre bollar i den första halvleken. I den andra ökade hon tempot ytterligare och satte flera viktiga mål.

”Tar knäcken på dem”

Efter att Sävehof hade reducerat satte hon 18-13 – ett riktigt snyggt mål där hon lurade Sävehofförsvaret. Kort därefter gjorde hon både 20-15 och 21-15 – mål som skulle visa sig avgörande.

– Man är ofta med 40-45 minuter, sedan springer de ifrån en. Men i dag fullföljer vi på ett bra sätt och det känns som att de går ner sig lite och vi tar knäcken på dem, fortsätter Sandgren som räddade 16 skott under kvällen.

Aabech som stod för sju mål utsågs till matchens lirare.

Förra året förlorade Sävehof bara en match i serien. I år dröjde det bara till den sjätte matchen.