Skuru hittar rätt med multitalangen

Uppdaterad
Publicerad

Skuru hakar på i toppstriden i damhandbollen – trots att man inför säsongen tappade storstjärnan Carin Strömberg.

Ersättaren Alexandra Bjärrenholt har tagit över rollen med bravur, en supertalang som sköt åtta mål i segern 29-23 (14-13) mot Hellton

Hon värvades till Nacka-klubben från Västerås-Irsta, en 23-åring som lika gärna kunde ha varit landslagsman i orientering eller friidrott. Bjärrenholt har flera segrar i Femdagars och tävlat i terränglöpning på high school i USA.

Men det blev en satsning på handbollen för Rimbo-tjejen, som vuxit upp tillsammans med skytteligaledaren Cassandra Tollbring som numera spelar för seriekonkurrenten H65 Höör.

Åtta mål i matchen

Bjärrenholt utmanar dock som Skurus främsta målskytt. Åtta mål i dagens hemmavinst, fyra i varje halvlek och dessutom en bra spridning, både straff- och spelmål.

Och en avgörande skillnad när Karlstads-klubben Hellton pressade hårt in i andra halvlek. Bjärrenholt, som blev vald till oktober månads spelare i ligan, satte viktiga 20-18 och där ryckte Skuru. Straffmålet till 25-19 avgjorde definitivt via en tjej som också kan konsten att assistera.

Laget är nu obesegrat sen 1 oktober och klart på gång. Mycket tack vare Bjärrenholt som med 48 mål på nio matcher också jagar toppen av skytteligan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.