Jamina Roberts och Louise Sand. Foto: BILDBYRÅN

Efter uttalanden om rasism – nu kärlekbombas stjärnorna

Uppdaterad
Publicerad

Efter intervjun med Louise Sand och Jamina Roberts ger många stöd och värmande kommentarer till landslagsstjärnorna. ”Är så stolt över er”, skriver Monica J-Nilsson på SVT Sports Facebook-sida.

Mitt under handbolls-EM visar Loui Sand och Jamina Roberts civilkurage för en hånad mörk luciapojke och berättar själva om problem de upplevt. I kommentarsfältet på SVT Sports Facebook så skickar folk kärleksfulla budskap till stjärnorna:

”Stå på er, tjejer! Är så stolt över er, era prestationer på handbollsplanen och att ni står upp för människors lika värden! Så ledsen och arg över att ni får möta dessa intoleranta, bittra, små människor. Vi är SÅ många fler som står bakom er!”, skriver Monica J-Nilsson.

”Heja Sand och Roberts! Så bra och otroligt viktigt att ni vågar stå upp och berätta om sånt ni utsatts för! Alla människor är lika mycket värda.”, skriver Sven-Inge Löfskog.

”Fantastiska förebilder ni är, tjejer.”, skriver Åke Eriksson.

”Heja Loui och Jamina! Stå på er ni vinner i längden!”, skriver Anna Rickardsson.

”Hade varje människa varit stöpta i samma form hade livet inte alls varit så roligt att leva. Det är våra olikheter som gör världen unik och härlig på alla sätt.”, skriver Linda Juntunen.

”Hjältar”, skriver Pernilla Laursen.

”Stå på er tjejer!”, skriver Nisse Christoffersson.

”Mitt ”gilla” för 2 bra tjejer.”, skriver Anita Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.