Jamina Roberts Kristiansand undviker konkurs. Foto: TT

Vipers Kristiansand undviker konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Handbollsklubben Vipers Kristianstad, som vunnit Champions League tre år i rad, undviker konkurs.

– Det betyder otroligt mycket och nu kan vi fortsätta vår satsning säsongen ut, säger klubbens general manager Benedicte Löjland till NRK.

De sportsliga resultaten och ekonomin har inte gått hand i hand för den norska storklubben Vipers Kristiansand de senaste åren.

Vipers, med den svenska stjärnan Jamina Roberts i laget, har varit Europas bästa lag då de vunnit Champions League tre år i rad.

Samtidigt har klubben dragits med så pass stora ekonomiska problem att spelarna behövt sänka sina löner och samtidigt agerat telefonförsäljare för att dra in pengar.

– Det var inte min värdigaste stund kanske, sa Roberts till SVT Sport om samtalen.

Räddningspaket på sex miljoner

Nu ser dock Vipers ljus i det ekonomiska mörkret .

Klubben täpper igen den akuta budgetluckan på sex miljoner svenska kronor tack vare ekonomiskt stöd från näringslivet samtidigt som Kristiansands kommun kraftigt sänker föreningens hyreskostnader.

– Efter många veckors ihärdigt jobb är vi i hamn. Det betyder otroligt mycket för klubben och nu kan vi fortsätta vår satsning säsongen ut, säger klubbens general manager Benedicte Løyland till NRK.

Vipers Kristiansand, där målvakten Sofie Börjesson är den andra svenska representanten i laget, toppar norska ligan och är klart för åttondelsfinal i Champions League.

SE ÄVEN: Roberts och hennes lagkamrater behövde ringa runt och be om pengar

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jamina Roberts berätta om samtalen: ”Inte min värdigaste stund” Foto: SVT/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.