Foto: TT Nyhetsbyrån

Hel Hanson tävlar i Schweiz

Uppdaterad
Publicerad

Peter Hanson bröt tävlingen i Italien i lördags med ryggont. Då talades det om att säsongen var i fara. Men hans rehab de senaste dagarna har gett resultat. Nu hoppas han starta redan på torsdag på Europatouren i Schweiz.

– Det känns väldigt bra nu.  Ska spela pro am-tävlingen imorgon. Det blir det stora testet,  säger Hanson till SVT Sport.

Hanson har haft problem med diskbråck i ryggen det senaste året men är på bättringsvägen. I lördags kom ett bakslag när han i Italian Open tvingades bryta det tredje varvet, på det sjunde hålet.

Golf

– Det högg till i bunkern där och det är ju trist att behöva gå av, säger Hanson.

Men under de senaste dagarna har intensiv behandling och rehab gjort att svensken återigen känner sig i slag att försöka tävla.

–Ja, vi har gjort ett hästjobb de senaste dagarna och har fått ordning på det igen, så det är skönt, säger svensken.

Hanson har tidigare i år fått bryta pga ryggen men att ryggontet kommer tillbaka gång på gång är inget som på allvar oroar skåningen.

– Det går egentligen enligt plan. Det tar mycket långt tid att få ordning på sådana här skador, så jag är inte så oroad. Jag är där jag ska vara men det är klart att jag hade önskat att det gick fortare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Golf

Mer i ämnet