Foto: TT Nyhetsbyrån

Helena på kryckor dagen efter

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter att Helena Jansson tappat skon i orienterings-VM i Venedig går den svenska stjärnan med kryckor. Trots det räknar Helena med att tävla på fredag i gen.

– Det finns gott hopp om att jag ska kunna springa medeldistansen, säger Helena till orientering.se.

Helena Jansson fick skon avtrampad i starten av den mixade stafetten i går, halkade efter och troligen missade Sverige en medalj på grund av detta. I dag är Helena öm och blåslagen under foten och går med kryckor för att påskynda återhämtningen.

Orienterings-VM 2014

– Foten mår efter omständigheterna ganska bra. Jag klarade mig från att trampa något, och har inga sår under foten. Huden är hel. Men jag har en jättestor blodblåsa fram på foten. Slemsäcken under foten har uppenbarligen fått sig en törn. Jag kan inte stödja på foten i dag, men det finns gott hopp om att den ska bli bra till på fredagens medeldistans, säger Helena Jansson till orientering.se.

Helena har haft en sömnlös natt tänkt igenom händelsen med skon många gånger men blickar nu framåt mot fredagen. Bara foten vill, och det snart.

– Gärna i morgon, men senast på torsdag. Men det blir en dialog som jag måste ha med Håkan och Mia (förbundskapten Carlsson och läkare Jodal), vad som kommer att fungera, avslutar Helena Jansson till orientering.se.

SVT sänder fredagens medeldistans – men även långdistansen i morgon. Alla sändningstider hittar ni här >>

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Orienterings-VM 2014

Mer i ämnet