Här får Linnea Henriksson pris som Årets artist på P3 Guld-galan på Scandinavium i Göteborg. Foto: TT Nyhetsbyrån

The Hives på Idrottsgalan

Uppdaterad
Publicerad

Förutom idrottseliten bjuds publiken och tv-tittarna på ett härligt artistuppbåd på Idrottsgalan, som sänds direkt i SVT1 och på SVT Play 13 januari. The Hives, Måns Zelmerlöw, Hoffmaestro, Jessica Andersson, The Royal Concept och Linnea Henriksson uppträder i Globen.

– Idrott är ett av svenska folkets alla största intressen och idrottens ”Oscarsgala” lockar varje år ett par miljoner tittare i alla åldrar att bänka sig framför TV:n. Därför är det väldigt roligt att vi kan bjuda både TV-tittarna och publiken i arenan på så varierade musikaliska inslag. Dessutom levererade av så otroligt bra live-artister, säger Stephan Rimér, VD för Svenska Idrottsgalan.

Här är artisterna:

The Hives gör en mellanlandning i Globen under sin världsturné, direkt efter spelningen på Svenska Idrottsgalan far de vidare till Nya Zeeland och Australien.

Idrottsgalan 2014

Måns Zelmerlöw blev folkkär ”på riktigt” när han ledde Allsång på Skansen – nu är han aktuell med nya albumet ”Barcelona Sessions” som släpps i början av februari.

Hoffmaestro har gjort sig kända som ett av Sveriges bästa liveband. Innan de drar vidare ut på turné mot Europa, Norden och USA, passar de på att spela på Idrottsgalan!

Jessica Andersson har vunnit Melodifestivalen med Fame, blev succeförfattare när hon släppte sin självbiografi i höstas och då även släppte sitt första soloalbum ”40.14.4”.

Svenska The Royal Concepts musik har hörts i spel som Fifa 14 och i TV-serier som Glee – något som tillsammans med flitigt turnerande gjort deras indiepop känd över hela världen. Albumet ”Goldrushed” släpptes i höstas och nu handlar det om att förvalta hyllningarna i allt från The Rolling Stone Magazine till Daniel Ek.

Linnea Henriksson är bara 27 år men har hunnit komma fyra i Idol 2010, skriva musik med Orup, bli framröstad som Årets artist på P3 Guld 2013 och åka på Sverigeturné med Gyllene Tider. I februari släpper hon sitt andra soloalbum ”Du söker bråk, jag kräver dans”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrottsgalan 2014

Mer i ämnet