Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Gary A. Vasquez / BILDBYRÅN

Felix Rosenqvist imponerade i Indycar-kval – får starta i pole position

Uppdaterad
Publicerad

Felix Rosenqvist har ett lysande utgångsläge inför kvällens Indycar-lopp.

Han vann nämligen kvalet, och får därmed starta i pole position.

– En superdag för oss, säger han.

I säsongspremiären i St Petersburg, Florida, var Felix Rosenqvist näst snabbast av samtliga.

I natt, när kvalet till säsongens näst andra tävlingen avgjordes på Long Beach, Kalifornien, gick det ännu bättre för svensken. Han var snabbast av alla, fyra tusendelar före australiern Will Power.

– En superdag för oss! Det har varit tufft på banan, svårt att få till bra varv. Det har känts som att bilen har varit väldigt snabbt men det har varit svårt att få ut en maxprestation ur den. Men vi vaknade upp när vi behövde det, säger Rosenqvist.

”Bästa möjliga positionen”

I säsongspremiären blev Rosenqvist sjua, och nu är förutsättningarna bästa möjliga för att få till ett ännu bättre resultat.

– Vi är så klart i den bästa möjliga positionen för i morgon. Historiskt sett på Long Beach är det väldigt bra att vara i pole, men det är mycket som ska göras för att vinna racet men fokus är så klart på att vinna när vi startar, säger han.

Marcus Ericsson slutade femma i kvalet, och Linus Lundqvist på 18:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.