Jimmy Durmaz inte uttagen i Olympiakos CL-trupp Foto: Bildbyrån

Inget CL-spel för Durmaz

Uppdaterad
Publicerad

Jimmy Durmaz ser ut att bli kvar i sitt grekiska klubblag Olympiakos, men den svenske landslagsmittfältaren finns ändå inte med i den trupp klubben har anmält för spel i gruppspelet i Champions League.

Durmaz har under sommaren ryktats vara på väg bort från Olympiakos, men klubben ska i slutändan ha tackat nej till ett bud på 28 miljoner kronor från turkiska Fenerbahce.

– Att först säga nej och stoppa Durmaz från att flytta till Fenerbahce och sedan utesluta honom från Champions League-truppen är oprofessionellt agerat av Olympiakos, säger Sotiris Milios, chefredaktör på fotbollssajten SDNA, till Aftonbladet, och menar att beskedet är klart överraskande.

Herrlandslaget i fotboll

– Durmaz har varit en av Olympiakos bästa spelare under försäsongen och i serieinledningen, säger Milios.

Med i den 25 namn starka Champions League-truppen finns däremot portugisen Hernâni som Olympiakos lånade in i sista stund från Porto.

Föregående säsong blev det två CL-framträdanden, bland annat inhopp i bortaförlusten mot Malmö, för Durmaz, som just nu befinner sig i Stockholm med det svenska landslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet