SVT-profilen André Pops. Foto: SVT Bild

Magasin: ”Initierat och nördigt”

Uppdaterad
Publicerad

I går eftermiddag spikades vad SVT Sports magasin om OS i Sotji ska heta. I ”Alla snackar Sotji” bjuder programledare André Pops in profiler, experter, gäster och tittare till diskussion om högt och lågt från OS.

– Det kommer vara initierat och nördigt om sport, säger projektledare Marcus Törngren.

I det 45 minuter långa magasinet kommer dagens hetaste händelser från OS diskuteras av programledare André Pops, krönikör Jonas Karlsson, experter och profiler från Vinterstudion och Hockeykväll samt gäster.

Mycket folk och reportage

Det blir mycket folk, något galet inslag och intervjuer och reportage från SVT:s team i Sotji, lovar projektledaren Marcus Törngren.

#allasnackarsotji

– Det kommer vara initierat och nördigt om sport. Jag är säker på att vår trogna och fantastiska Vinterstudio-publik kommer gilla det, säger Törngren.

Han hoppas att tittarna vill vara en del av programmet.

– Utan att avslöja för mycket kommer tittarna att kunna göra sin röst hörd. De ska kunna tycka till. Vi återkommer till det när vi kommer närmare OS. I magasinet kommer självklart också de bästa snackisarna från vår sajt och sociala medier att tas upp. 

Alla tävlingsbilder som SVT visar utifrån nyhetsrätten kommer att gå att se i Sportnytt och Sportspegeln. Direkt efter Sportnytt 22.00 kommer alltså ”Alla snackar Sotji”, där André Pops gäster vänder och vrider på i stort sett allt från OS.

Ny studiomiljö

Det kommer inte att se ut som det brukar göra när det analyseras vintersport. Den ordinarie Vinterstudio-scenografin i studion försvinner.

– Vi byter miljö. Det känns uppfriskande att testa nåt nytt, säger Marcus Törngren.

”Alla snackar Sotji” kommer att sändas varje dag klockan 22.15, direkt efter Sportnytt, och vara 45 minuter långt. OS pågår 7-23 februari.

Fakta

#mittos14

Hur tror du att det går för Sverige i vinter-OS? Vilka höjdpunkter ser du fram emot mest och vilket är ditt hittills bästa OS-minne? Dela med dig på sociala medier under hashtagen #mittos14

SVT Sport i sociala medier

Facebook:

facebook.com/SVTSport

Twitter:

@SVTSport

SVT OS-trupp 2014

Instagram:

instagram.com/svtsport

Hashtags att hålla koll på:

#mittos14

#sotji14

#os14

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#allasnackarsotji

Mer i ämnet