Kim Nilsson målskytt i VM-premiären mot Lettland. Foto: Bildbyrån

Svensk premiärseger i innebandy-VM

Uppdaterad
Publicerad

Svensk premiärmatch i herrarnas innebandy-VM. Då vann regerande världsmästaren mot värdnationen Lettland med 7–2. ”Tycker vi genomför matchen på ett bra sätt över det stora hela”, säger Martin Östholm.

Med tuffa beskedet bara dagar inför världsmästerskapet att Alexander Rudd och Anton Karlsson missar turneringen på grund av skador var det ett reducerat svenskt manskap som ställde upp på planen i premiären inför välfyllda läktare i Arena Riga med imponerande 8 011 på plats.

Svenskt ryck direkt

Men trots saknade nyckelspelare var det förstås ett lag flera nummer större än Lettland – och det blev en matchinledning där Sverige ryckte direkt. En till en början 3–0-ledning i första perioden blev till 5–2 efter 40 spelade minuter. När sedan Kim Nilsson gjorde 6–2 på friläge 42 sekunder in i tredje perioden var det definitivt ridå ner för Lettland.

”Genomför matchen på ett bra sätt”

Till slut blev det svensk triumf med 7–2.

– Tycker vi genomför matchen på ett bra sätt över det stora hela. Sedan är det som alltid småsaker och detaljer som vi kanske bör förbättra för att det ska vara riktigt hundraprocentigt, säger Martin Östholm till TV12.

Norge nästa för storfavoriten

Härnäst väntar grannlandet Norge på måndag och sedan Tjeckien på tisdag i gruppspelet innan slutspel väntar.

Sverige vann VM-guld i senaste mästerskapet för två år sedan och är inte helt oväntat stora förhandsfavoriter att vinna guld på nytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.