Irritation över att Ward körde

Uppdaterad
Publicerad

Darcy Ward fick inte starta söndagens VM-deltävling eftersom han fastnat i ett alkotest. Men i kvällens match mot Indianerna bidrog Piraterna-föraren med sex poäng då man vann med 48-42.

Det betyder att Piraterna säkrade andraplatsen och går direkt till semi. Det internationella motorcykelförbundet, Fim, kommer troligen med en dom i fallet under onsdagen.

– Det är skandal att inte Stefan Andersson Skill ställer över honom, han är ju dessutom förbundskapten också, säger Indianernas ordförande Dan-Åke Moberg till Nerikes Allehanda om Piraternas lagledare.

Regnet ställde till problem på flera banor. I Eskilstuna tvingades man stoppa matchen efter sju heat när hemmalaget Smederna ledde med 24-18 mot Vargarna. Ett heat till hade räckt för att ett slutresultat skulle ha varit giltigt. Nu måste matchen köras om från början. En ny match körs på onsdag kväll. Det bestämdes efter en nattmangling där man hade svårt att jämka ihop sig.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i speedway

Mer i ämnet