HV-tränaren: ”Jäkligt laddade”

Uppdaterad
Publicerad

HV-lägret ser ljust på läget inför bortamötet med finska JYP Jyväskylä i kväll, som direktsänds på SVT Play 17.30, trots att tre forwards saknas. – Vi har tolv friska forwards utöver det, så det är lugnt, säger HV-tränaren Andreas Johansson till SVT Sport.

– Vi är jäkligt laddade, hälsar Johansson strax efter lunch efter att laget landat i Finland.

Han fortsätter:

Champions Hockey League

– Vi har dock några borta. Patrik Karlsson och Marcus Nilsson finns inte med. Nilsson har en åkomma i nacken, en dag till dag skada. Patrik Karlsson har varit sjuk i några dagar. Teemu Laine är inte registrerad och får inte spela i Champions Leauge.

Wesslau i mål

HV-lägret ser ändå ljust på läget, trots tre forwards borta.

– Vi har tolv friska forwards utöver det, så det är lugnt. Alla backar är tillgängliga. Gustaf Wesslau ska stå i mål. Vi har forwards som inte har spelat de sista matcherna, är spelsugna, vill visa mig och andra att de vill spela. Jag känner mig trygg, säger HV-tränaren.

Gruppvinnarna i de elva grupperna går till slutspel, och de fem bästa tvåorna. Vinna eller försvinna?

– Så är det, vi vet förutsättningarna. Vi måste vinna i dag. Det är grundförutsättningarna. Det blir play off-mentalitet, det behöver vi. Det är kul.

Hur ser du på motståndet, JYP från finska ligan?

– Det är ett bra lag. Det är ett hårt jobbande lag, de vann European Trophy ifjol. Det blir en tuff utmaning, speciellt på deras hemmaplan. Men det ska vara tufft, det är bra.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet