Vinna eller försvinna för Färjestad i CHL

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad ligger trea, sex poäng bakom Wien i sin grupp i CHL, och bara gruppettorna är klara för slutspel. Vinna eller försvinna alltså idag mot Vålerengen. – Så är det, säger tränaren Tommy Samuelsson till SVT Sport.

Färjestad tar emot norska Vålerenga i dag hemma i Karlstad. Du ser matchen live på SVT Play.

Samtliga spelare är tillgängliga för spel, förutom forwarden Joakim Nygård.

Champions Hockey League

– Han fick en smäll i senaste matchen så vi riskerar ingenting med honom. Vi har Johan Olofsson, trettonde forward, som inte har spelat så mycket i inledningen på SHL. Så han får starta idag på Joakim Nygårds plats bredvid Wallin och Luciano Aquino, säger Tommy Samuelsson.

Slutspelet avgörs i november. Men just nu är läget prekärt för Färjestad.

– Så är det. Vi har inte skaffat oss den förmånen att vi kan kontrollera det själv. Vi ska försöka vinna våra matcher som är kvar mot Vålerengen, sedan är vi beroende av andra resultat, men det är ingenting vi kan påverka. Vi kan först och främst påverka dagens match, säger Tommy Samuelsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet