Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Adam Larsson byter NHL-lag

Uppdaterad
Publicerad

Adam Larsson, 23, byter lag i NHL. Svensken lämnar New Jersey Devils för spel i Edmonton Oilers, samtidigt som den kanadensiske stjärnan Taylor Hall går motsatt väg. ”Jag är väldigt chockad just nu, men framför allt är jag väldigt glad över att komma till Edmonton”, säger Larsson.

Detta meddelar Edmonton på sitt officiella Twitterkonto.

Larsson byter NHL-lag

Larsson, som spelade VM för Tre Kronor i våras, har tillhört New Jersey sedan 2011 och gjort 274 NHL-matcher för laget. I Edmonton blir han klubbkamrat med bland andra Anton Lander och Oscar Klefbom.

När fick du reda på trejden?

– Det var typ igår just när det kom ut vid niotiden (kl. 21), jag blev lika chockad som alla andra. Jag hade tre missade samtal från min amerikanska agent. Ja, det var en överraskning.

– Jag hade inte hört några rykten alls. Hade inte fått några indikationer alls att jag skulle bli trejdad.

Larsson glad

Att stärnan Taylor Hall ingår i trejden är ingen som Adam Larsson lägger någon särskild vikt vid.

– Jag kan inte styra vad alla andra pratar om och kan inte göra mer än mitt bästa oavsett vad man blir trejdad emot. Jag har inte valt själv att byta.

Ser fram emot flytten

Att lämna New Jersey efter så många år i klubben kommer att kännas lite jobbigt säger Adam Larsson. Samtidigt så tror han att flytten till Edmonton kommer att ge en kick.

– Det är sjävklart tråkigt att lämna New Jersey. Jag har ett socialt nätverk med lagkompisar och klubben, och jag har gått igenom mycket med alla. Jag har bara bra saker att säga om Devils.

– Men nu ser jag verkligen fram emot att komma till Edmonton. De har nåt riktigt bra på gång och kan få ihop det som lag offensivt. Sen i defensiven där är väl tanken att jag ska bidra. Att de tar in mig för det jag har tillfört i Devils. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.