Per Bäckman som coach för Danmarks VM-lag 2013. I bakgrunden syns Tomas Jonsson som vunnit den sällsynta trippeln Stanley Cup, VM och OS. Foto: TT.

Bäckmans Modo-kontrakt på bara tio dagar

Uppdaterad
Publicerad

Det var verkligen en panikåtgärd att plocka in Per Bäckman, 66, som ny tränare för Modo i allsvenskan.

Kontraktet gäller nämligen under en mycket kort period för Bäckman som slutat som ”heltidscoach”.

– Det här är tio dagar, det tror jag att jag klarar och det kommer inte  att bli något längre, säger Bäckman till SVT Västernorrland.

Bäckman tar tillsammans med ikonen och ”vapendragaren” Tomas Jonsson, som var en förutsättning för att han skulle ta jobbet, över Modo-båset i mötet med Västervik i Småland på onsdag.

– Slipar vi det som hände i sista perioden så tror jag vi kan bli ganska svårslagna, säger Bäckman och tänker på suddenvinsten med 2-1 mot Vita Hästen igår.

Bäckman återkommer i Modo, som han tränade 1997-2001 och vet att förväntningarna i Örnsköldsvik

”Heart of Hockey” är skyhöga.

– Det tror väl att det ska bli guld och att vi hoppar över en division, att det är så enkelt, men det är det inte, säger Bäckman med ett leende. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.