Foto: TT Nyhetsbyrån

Bäckström och Ovetjkin bakom Capitals seger

Uppdaterad
Publicerad

Washingtons Nicklas Bäckström och  Alexander Ovetjkin trivdes ihop inatt i mötet med Colorado.

Svensken gjorde 1-0 assisterad av ryssen och när sedan Ovetjkin satte det matchavgörande  3-2-målet var det svensken som passade.

Men egentligen var det målisen Reto Berra som passade.

– Det var en turlig studs, men ett viktigt mål, sa ryssen som petade in sin egen skottretur.

Washingtonjubel – men en gäst i Pepsi Center som hade hoppats på ett annat resultat var Peter Forsberg, som fanns på plats med familjen. Han hyllades före matchen med sekvenser ur karrriären på jumbotronen.

Svensklaget Detroit Red Wings vände på bortaplan mot Winnipeg och vann med 4-3. Och vilken upphämtning! Inte minst för Johan Franzén, som gjorde det andra av Red Wings mål, hans sjätte för säsongen.

Först på sluttampen i tredje perioden kunde Tomas Tatar avgöra, efter assist från Jonathan Ericsson och Justin Abdelkader.

Svenske rookiestjärnan Filip Forsbergs Nashville förlorade med 2-3 i bortamötet mot Ottawa. Bakom segern låg svenskduon Erik Karlsson och Mika Zibanejad, som spelade fram till Ottawas första mål och 1-1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.