Nicklas Bäckström stod för tre assist och ett mål när Washington besegrade New Jersey. Foto: TT

Bäckström showade när Washington vann

Uppdaterad
Publicerad

Nicklas Bäckström hade stor show när hans Washington bröt New Jerseys segersvit.

Med tre framspelningar och ett mål låg han bakom 5-2-segern på bortaplan.

– Klart att det är roligt att det rasslar till med lite poäng, men det viktiga är att vi vinner. Det här var en riktigt skön seger, säger Bäckström till Aftonbladet.

New Jersey hade inför mötet med Washington inlett säsongen med tre raka segrar, men hemma mot Washington fick laget en tung start.

Nicklas Bäckström, 29, var på spelhumör och spelade fram både till TJ Oshies 1-0 och Alexander Ovetjkins 2-0 i powerplay. Det var Ovetjkins nionde mål den här säsongen och han har själv gjort fler mål än sju av NHL-lagen så här långt.

Bäckströms poängkväll

När matchen stod och vägde i tredje och New Jersey var ett mål bakom efter en reducering klev Bäckström in i huvudrollen igen.

I numerärt överläge hittade Bäckström återigen fram till Oshie som satte 4-2 och minuterna senare krönte Bäckström kvällen med att själv sätta 5-2 och punktera matchen.

”Skön seger”

– Vårt powerplay stämde bra ikväll så vi hängde några där. Klart att det är roligt att det rasslar till med lite poäng, men det viktiga är att vi vinner. Det här var en riktigt skön seger, säger Bäckström till Aftonbladet.

Rookien Jesper Bratt, 19, som inlett säsongen med att göra sex poäng på fyra matcher, har därmed åkt på sin första NHL-förlust med New Jersey.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.