Johan Franzén under en träning med Detroit. Foto: Bildbyrån

Bakslag för Franzén: ”Han har huvudvärk”

Uppdaterad
Publicerad

Detroits forward Johan Franzén känner återigen av symtomen från hjärnskakningen han drabbades av i januari och blir borta på obestämd tid. ”Han har huvudvärk”, säger en presstalesman för Red Wings till SVT Sport.

När SVT Sport träffade Johan Franzén inför NHL-premiären mot Toronto pratade han om den tuffa vägen tillbaka till isen. Men comebacken blev kortvarig. På tisdagen återkom huvudvärken och en läkarundersökning gav dystra besked.

– Det var på tisdag morgon före vår match som han inte mådde bra. En ny läkarundersökning visade att symtomen från hjärnskakningen var tillbaka. Han har huvudvärk.

Franzén är placerad på Detroits kortsiktiga skadelista tills vidare.

– Vi tar det dag för dag. Han kommer inte att träna den närmaste framtiden. Sedan får vi se vad som händer.

Hur tog han beskedet?

– Inte bra förstås. Han har jobbat hårt hela sommaren för att komma tillbaka.

I intervjun med SVT inför premiären svarade Franzén att han troligtvis skulle lägga av vid ännu en hjärnskakning.

– Kommer jag gå igenom samma som sist, då känner jag att det är slut, då är det inte värt det längre. Men det är inte säkert att även om jag får en ny smäll att det blir så illa. Men om det skulle bli så kommer jag troligen lägga skridksorna på hyllan och säga tack och hej då.

– Familjen... jag vill inte att de ska se ett kolli i tre månader igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.