Renberg: ”Fel att Abbott spelade”

Uppdaterad
Publicerad

Luleås Chris Abbott stängdes av för resten av kvartsfinalserien efter sin tackling på Frölundas Andreas Johnson. Nu var Luleås lagkapten sensationellt med i kvällens match. Det gillar inte SVT Sports expert Micke Renberg.

Luleå överklagade till Riksidrottsnämnden och fick klart att ha med Abbott efter dispens.

– Fram tills att vi har tagit vårt sitt beslut får Abbott spela, säger Riksidrottsnämndens sekreterare Anders Hübinette till Expressen.

SHL

– Det är ett felaktigt beslut och olyckligt för svensk ishockey, säger SVT Sports expert Micke Renberg som gärna skulle vilja veta mer hur nämnden har resonerat.

– Jag skulle vilja veta mer kring motiveringen. Nu satt han ju i två matcher och fick sedan spela i kväll. Det gör ju Disciplinnämndens jobb inte mycket värt. Det är inte bra att ändra ett sådant beslut, slår Renberg fast.

Det såg mörkt ut för spel för kanadensaren. Men Luleå överklagade till Riksidrottsnämnden och fick klart att ha med Abbott efter dispens.

Med facit i hand blev det en storm i ett vattenglas. Abbott märktes knappt alls under matchen. Även om han styrde in 2-3-målet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet