Foto: TT Nyhetsbyrån

Boork: ”Är bättre internationellt”

Uppdaterad
Publicerad

Damkronorna har haft ett intensivt träningsläger på Åland med tre matcher på tre dagar och tuffa träningspass. Det resulterade i två segrar och en förlust mot de finska damlejonen.

– Vi har varit riktigt bra i försvaret här. Det vi behöver bli bättre på är kampmomenten, framför kassen, i powerplay och starkare vid sargen. Men vi gör framsteg där, säger förbundskapten Leif Boork till SVT Sport.

Sverige vann onsdagens match, förlorade i går och vann på straffar i dag.

Damkronorna

– Vi är bättre internationellt nu än vi har varit, det känns bra, säger Boork.

”Ett väldigt nyttigt läger”

I den uttagna truppen till träningslägret fanns flera debutanter och flera som inte varit med på länge. Och Boork fick de besked han ville ha.

– Det har varit ett väldigt nyttigt läger för alla och en bra erfarenhet. Alla nya har spelat mycket bra och även de äldre cirkushästarna har varit duktiga, säger Boork som menar att blandningen av gamla och nya spelare är bra för alla.

– Det är viktigt för de yngre att de med erfarenhet finns kvar i laget.

Hög målsättning

I vår går VM av stapeln, på hemmaplan, och målsättningen är solklar.

– Vi har ju satt en målsättning och det är att ta medalj i varje mästerskap.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet