Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Connor McDavid diskuterar med målvakten Stuart Skinner. Foto: DEREK LEUNG

Connor McDavid tillbaka när Edmonton vann utomhus inför 55 000

Uppdaterad
Publicerad

Efter två matchers frånvaro var superstjärnan Connor McDavid tillbaka när Edmonton vann en utomhusmatch inför 55 000 åskådare mot Calgary med 5-2.

McDavid var blygsam med en assist när Edmonton bröt en fyra matcher lång förlustsvit och tog säsongens blott andra seger. Trots bara en kort frånvaro var han väldigt glad över att vara tillbaka på isen.

– Jag hatar att missa matcher. Oavsett om den här matchen spelades inomhus eller utomhus, skulle det vara något jag ville vara med på. Som idrottsman vill du vara tillgänglig för ditt lag och att kunna spela dag ut och dag in. Att vara tillgänglig är viktigt för mig, säger McDavid till NHL.

”Precis vad som behövs”

Matchen spelades på Commonwealth Stadium i Edmonton där friidrotts-VM avgjordes 2001. 55 411 åskådare hade dykt upp för att ta del av happeningen, där lagen spelade i retro-dräkter.

– Den här sortens event kan vara precis vad som behövs när man verkligen behöver en vinst, säger Edmontons Mattias Ekholm till Aftonbladet.

NHL testade ett par utomhusmatcher på 1950-talet utan någon större framgång men formatet fick ett uppsving i början av 2000-talet. Rekordet lyder på 105 491 åskådare som såg Detroit slå Toronto med 3-2 på Michigan Stadium 1 januari 2014.

NHL

Edmonton Oilers logo

Edmonton Oilers

5 - 2

Calgary Flames logo

Calgary Flames

3-1, 0-1, 2-0
Commonwealth Stadium, Edmonton
Publik: 55411

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.