Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Ludvig Rensfeldt berätta om besvikelsen Foto: SVT

Djurgårdens Ludvig Rensfeldt svarar på kritiken från supportrarna: ”Klart man förstår”

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården förlorade den hockeyallsvenska finalen mot Brynäs med 4-0 i matcher. Då riktade supportrarna kritik mot lagets stjärnor via en banderoll.

– Jag såg vad det stod. Det enda jag kan säga är att de har varit helt fantastiska, säger Ludvig Rensfeldt.

Djurgården förlorade den hockeyallsvenska finalen för andra året i rad och missade därmed möjligheten att gå upp i SHL.

I slutet av den avgörande matchen på Hovet tog supportrarna fram en banderoll med budskapet ”Vi har backat er hela säsongen, nu borde ni som har bäst betalt backa vår förening. Sänk era löner eller riv kontraktet.”

Hos Djurgården har man förståelse för besvikelsen.

– Det är klart de är lika besvikna som vi är. Man jobbar en hel säsong och de är här och stöttar varje match. När det slutar med att vi inte lyckas ta steget upp igen, det är klart man förstår besvikelsen, säger Rensfeldt.

– Jag vet inte om jag ska kommentera det. Jag vet att alla som är här gör sitt bästa för Djurgården varje dag. Om man ska gå ner i lön kan jag inte kommentera. Djurgården handlar om att vinna så vi är också besvikna, säger tränaren Michael Holmqvist.

Rensfeldt var med och åkte ur SHL. Sedan har han varit med och förlorat två finaler.

– Det blir tomt bara. Man har jobbat varje dag och varje timme för att vi ska gå upp och nu är det kört. En tomhet och en ledsamhet att inte få göra det med de här grabbarna. Det hade varit drömmen för alla.

Michael Holmqvist hymlar inte med att de var sämre i finalen.

– Jag tycker Brynäs är bättre än oss i alla fyra matcher egentligen. Vi svajar för mycket i våra prestationer. Vi har perioder då vi spelar bra, men sedan blir vi lite för valpiga och tappar tålamodet.

Se Ludvig Rensfeldt om besvikelsen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.