En domare skickade meddelande till Almen Bibic via Facebook. Foto: BILDBYRÅN/Facebook

Domarens ursäkt: ”Det brann till i huvudet”

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags skapade han rubriker när hans ilskna och olämpliga meddelande till Röglespelaren Almen Bibic publicerades på Twitter. Nu vill domaren be om ursäkt.

Det var efter tisdagens SHL-match mellan Rögle och Leksand som Rögle-spelaren Almen Bibic talade ut om näthatet mot honom. Han berättade att han var van vid hatiska kommentarer, men när hatet kom från en av Ishockeyförbundets domare fick han nog. Dalarnas hockeyförbund valde att dra in domarlicensen för den aktuella domaren som nu ångrar sitt beteende.

– Jag är djupt deprimerad och ångerfull över det som kommit från mig. Det är inte ursäktbart, men jag måste i alla fall försöka be om ursäkt och komma på rätt spår igen, säger domaren till Hockeysverige.se.

Varför han skrev som han gjorde till Almen Bibic förklarar domaren såhär:

– Det bara brann till i huvudet på mig när jag fick se den första tacklingen. Tio sekunder senare kommer nästa tackling och båda blir proppade så pass illa att de blir liggande.

– Min första tanke när jag går ut och skriver det där är att jag skriver till Almen. Inte tänkte jag något längre än så att han skulle föra det vidare på Facebook, Twitter och så vidare, säger domaren till Hockeysverige.se.

Vill få tag på Bibic – och be om ursäkt

Domaren säger sig ha kontaktat såväl Rögles sportchef som domarkollegor för att få tag på Almen Bibic under veckan – utan att lyckas.

– Jag sitter bara och väntar och hoppas på att Almen ska ringa mig så jag kan be honom om ursäkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.