Se Brendan Shinnimins utbrott i spelaren ovan. Foto: TV4 Play.

Stjärnorna såg rött när Luleå föll mot Leksand

Det var minst sagt irriterat i mötet mellan Leksand och Luleå (3–0).

Både Linus Omark och Brendan Shinnimin tappade humöret – rejält.

Irritationen inleddes när Linus Omark fick två minuter för hög klubba på Oskar Lang i slutet av den första perioden.

Omark tyckte att Leksand-spelaren föll lite väl lätt och veteranen såg märkbart irriterad ut. Luleå-stjärnan gestikulerade även för filmning när han satt i utvisningsbåset.

– Han var extremt irriterad, säger SVT Sports expert Johanna Dahlén.

Shinnimin såg rött

I slutet av den andra perioden var det i stället Brendan Shinnimin som tappade humöret.

Efter en stökig situation slog kanadensaren till Leksand-målvakten Filip Larsson på benskyddet. Tilltaget ledde till starka reaktioner bland Leksand-spelarna och Shinnimin rök ihop med flera stycken.

– Han fokuserar på helt fel grejer, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Matchen slutade 3–0 till Leksand – mycket tack vare en stekhet Peter Cehlarik som stod för ett mål och två assist.