Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter petningen – Petrasek slutar i HV

Uppdaterad
Publicerad

Veteranen David Petrasek blev petad flera gånger den här säsongen under tränaren Andreas Johansson. Och fyra dagar efter tränarens avhopp blir det inget förlängt spel för Petrasek. ”Sanningen om Johansson har ännu inte kommit fram”, säger han till Jönköpingsposten.

Efter 14,5 säsonger i klubben kommer HV71 och David Petrasek att gå skilda vägar.

– Jag skrev på mitt sista kontrakt med HV för 3,5 år sedan och det har aldrig varit aktuellt med en fortsättning, säger han.

SHL

Detta sker alltså fyra dagar efter att kritiserade tränaren Andreas Johansson hoppat av. Johansson som petade Petrasek flera matcher under en säsong som kantats av skador för den 39-åriga spelaren.

– Jag känner ingen direkt revanschlust för det som hände i slutet på säsongen. För jag vet att jag gjorde mitt bästa för att tillföra laget så mycket jag bara kunde, säger Petrasek och fortsätter.

– Det enda jag vill säga om den här historien som varit med Andreas Johansson är att sanningen kommer alltid fram till slut och det har den ännu inte gjort.

”Kommer fortsätta spela”

Men att lägga ner hockeykarriiären är inte aktuellt för Petrasek.

– Så länge suget finns kvar för hockeyn så kommer jag inte sluta. Definitivt beslut tar jag senare i höst.  Jag är öppen för allt, både i Sverige och i utlandet, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet