Andreas Johansson talar ut om avhoppet

Uppdaterad
Publicerad

HV71:s tränare Andreas Johansson hoppade i dag av från uppdraget som lagets huvudtränare, bland annat efter den massiva kritik han fått från anonyma spelare.

– Det har varit en väldigt lång process med mycket oklarheter. Till slut kände jag att 'det här är inte jag och det kan inte jag stå för'. Då är det bättre för HV71 att jag kan gå för HV så kan dom jobba vidare på det sättet de vill jobba, säger Andreas Johansson till SVT Sport.

Vad säger du om den massiva kritik som riktats anonymt mot dig?

SHL

– Massiv kritik tror jag inte det är. Det är två-tre stycken som läckt i media, vilket är fel i sig, man ska hålla det internt. Jag tar inte sån massiv kritik.

Vad säger du om de röda, gröna och gula gubbarna, där de röda är spelare som ska bort?

– Det är helt fel att de röda ska bort. Det är en filosoifi att bygga ett lag. Grönt möts man av postivitet, glädje och energi och vill alla väl.

– Gul är en anpassare.

– En röd är någon som saktar ner och bromsar lite, och är negativ. Faktum är att vi jobbar på en väldigt professionell nivå, då ska alla vara gröna.

Vad fick dig att ta beslutet?

– Mina värderingar.

Som inte överensstämmer med HV71?

– Verkligen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet