Mattias Ekholm satte matchavgörande 4-3 för sitt Nashville mot Columbus. Foto: Bildbyrån

Ekholm matchhjälte för Nashville

Mattias Ekholm satte det avgörande målet när Nashville bortaslog Columbus, i en match med flera fina svenskinsatser. ”När man kämpar så händer det bra grejer”, säger Mattias Ekholm till NHL.com.

Columbus Blue Jackets med Alexander Wennberg och William Karlsson tog natten till måndag emot Nashville Predators i en böljande tillställning.

Under de första två perioderna tog gästerna – med Viktor Arvidsson, Mattias Ekholm, Filip Forsberg och Calle Järnkrok i laget – ledningen tre gånger om.

Gästernas 3-1-mål gjordes av Calle Järnkrok, men hemmalaget skulle komma tillbaka.

Nya Wennberg-assist

Alexander Wennberg bidrog med sina två assist till att Columbus upphämtning och i början av den tredje perioden spelade svensken fram Zach Werenski som kvitterade till 3-3.

I mitten av den tredje perioden tog sig Filip Forsberg , efter en soloräd, igenom hela Columbus försvar med pucken varpå han skickade en fin passning bakåt till en väntande Mattias Ekholm.

Ekholm tog tacksamt tillvara på chansen och hans tredje mål för säsongen resulterade i ett 3-4-mål inför 17 894 åskådare i  Nationwide Arena.

Målet – som är Ekholms första på 17 matcher – blev matchavgörande.

Ekholm avgjorde

-”Fil” (Filip Forsberg red.anm) hade lite fart så jag tänkte att jag skulle försöka komma in i spelet. Han spelade bra och det var bara att sätta fram klubban, och nätet var nästan öppet, så all ära till honom, säger Mattias Ekholm till NHL.com.

Matchvinnaren ser trots segern stort utrymme till förbättring.

– Jag tyckte inte att vi nådde upp till vår potential, men vi slåss. Vi kämpar på där ute och när man kämpar så här så händer det bra grejer, säger Ekholm.

I och med segern klättrar Nashville två placeringar och är nu bland de åtta bästa lagen i Western Conference.

Historisk Karlsson

I Ottawas 3-2-förlust hemma mot Winnipeg blev Erik Karlsson historisk när han med sina två assist nådde över 50 NHL-poäng för femte säsongen i rad.

Ingen annan aktiv NHL-försvarare har lyckats med den bedriften. Karlsson är med sina 51 poäng nästbäste svensk i poängligan efter Nikcklas Bäckström som gjort 61 poäng.