Oliver Ekman-Larsson firar ett mål. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Ekman-Larsson klar för VM-spel

Uppdaterad
Publicerad

NHL:s målfarligaste back kommer att spela VM för Sverige. Oliver Ekman- Larssons Arizona gick inte vidare till Stanley Cup-slutspelet. ”Det ska bli riktigt kul”, säger han.

Ekman-Larsson gjorde 23 mål under grundserien, flest av alla NHL-backar bäst någonsin av en svensk back, men Arizona räckte inte till.

– Det har varit en lång säsong, det blev inte alls som vi hade föreställt oss. Men jag har för egen del tänkt att det ändå bara är att kämpa och spela så bra som möjligt, säger han till Aftonbladet.

Ishockey-VM

Tre Kronor har två dubbellandskamper kvar före VM, mot Tjeckien nästa vecka och mot Ryssland veckan därpå. Ekman-Larsson ansluter till Rysslands-mötena.

Edmontons Oscar Klefbom berättar för Expressen att han tackat ja till VM-spel. Sedan tidigare har Colorados Gabriel Landeskog varit positivt inställd till världsmästerskapet.

VM i Prag börjar 1 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet