Ekman tillsammans med Douglas Murray under en herrmatch i Allsvenskan. Foto: Bildbyrån

Ekman sportchef i Dif-damsatsning

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården har tagit över Segeltorps plats i den näst högsta damserien. Nu har klubben gjort klart med Nils Ekman som sportchef och Danijela Rundqvist som rekryteringsansvarig.

– Det ska bli jättekul. Jag är jättelycklig som får den här chansen, säger Ekman till SVT Sport.

Ekman är sambo med Rundqvist och har varit assisterande tränare i SDE Hockey (en sammanslagning av Danderyd, Enebyberg och Stocksund), där Rundqvist spelade den gångna säsongen.

– Så jag tycker att jag har bra koll på damhockeyn. Jag har tittat en hel del, säger Ekman, som tvingades avsluta karriären efter att 2010 ha drabbats av en stroke, som fortfarande gör sig påmind.

– Jag är trött ibland, får en dipp ibland, det är ett krig. Men jag är lycklig över att få göra det här, och jag har bra hjälp av både Danijela och Djurgården.

”Ska bygga långsiktigt”

– Difs ambition är att ha ett lag i riksserien snarast möjligt, men strategin är att bygga flick/damhockeyn långsiktigt med samarbeten mellan breddföreningarna i Stockholm och skapa en bra utvecklingspyramid med hockeyskolor för tjejer etc, säger Rundqvist till SVT Sport.

– Vi ska skapa ett bättre klimat och ett större intresse hos tjejerna, och dessutom skapa bra förutsättningar för tjejer att kombinera hockey och skola samt att skapa förutsättningar att man orkar hålla på lite längre, fortsätter Rundqvist.

Rundqvist, som var tongivande i Damkronorna under en längre tid, har många järn i elden och kommer troligen inte att fortsätta spela i SDE, som hon var med och förde upp i riksserien.

Nu är tanken att hon ska föra upp Djurgården i riksserien istället.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.