Skellefteås Jimmie Ericsson under kvartsfinal 6. Foto: BILDBYRÅN

Ericsson anmäld – kan missa avgörandet

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå kan få klara sig utan lagkaptenen Jimmie Ericsson i den sjunde och avgörande kvartsfinalen mot Frölunda. Ericsson anmäls till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd efter att SHL:s så kallade situationsrum granskat en incident i gårdagens dramatiska match mot Frölunda.

Så här skriver SHL på sin sajt:

”I den tredje perioden i matchen mellan Skellefteå och Frölunda så åker Skellefteås spelare Jimmie Ericsson och Frölundas spelare Matt Donovan in mot mål från sarghörnet. På vägen fram mot mål sätter Ericsson ut vänster ben bakom Donovan samtidigt som han vräker omkull Donovan med sin vänstra arm. Donovan faller till isen utan att kunna skydda sig.”

Ärendet kommer att behandlas under dagen.

Avgörande match i morgon

Nicklas Lasu stod för ett helt sensationellt mål till 2-1-seger för Frölunda i Skellefteå Kraft Arena. I sudden death sköt centern – via en tappad klubba på isen – göteborgarna till vinst.

Det står 3–3 i matchserien, som avgörs i bäst av sju, och den avgörande matchen spelas i Scandinavium i Göteborg i morgon.

Även Malmös Stefan Warg riskerar att bestraffas för en liknande incident. Malmö är klart för semifinal efter att ha slagit ut Växjö i kvartsfinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.